Registrera – skapa konto
För att kunna lägga bud måste du först registrera dig. Det gör du genom att gå in under ”Mina Sidor” eller ”Auktioner i menyn.
Du får sedan ett mail med kundnummer och lösenord. Logga in inom 24 timmar för att aktivera ditt konto. Notera att du är ansvarig för alla vidtagna handlingar som utförs under inloggning i ditt namn och lösenord. Du har inte rätt att överlåta inloggning/lösenord till utomstående och ej heller direkt eller indirekt låta utomstående använda ditt loginnamn eller lösenord.

Klicka här för vår personuppgiftspolicy 

Bud
När du har skapat ett konto kan du logga in och lämna bud på auktionerna.
Vi tar en provision på 20% inkl moms + 50 kr inkl moms på det klubbade priset. Du ser också den totala kostnaden när du lägger bud. Observera att buden du lämnar är bindande.
På vissa auktionsposter utgår enligt lag en särskild konstnärsavgift, så kallad Följerätt om 5 % när beloppet överstiger 2 380 kr (dessa objekt är märkta med Följerätt)

Klubbauktion
Våra klubbauktioner äger rum på Stockholmsvägen 53 i Norrtälje. Du kan bjuda online fram till första klubbslag eller på plats i vår auktionssal under auktionen.
Du kan även lägga förhandsbud eller vara med per telefon om du inte kan vara på plats under auktionen.
På våra klubbauktioner gäller inte ångerrätt oavsett om budet läggs online eller i salen.
Tänk på att föremål som säljs på auktion är begagnade och säljs i befintligt skick. Det ankommer på köparen att undersöka föremålen och förvissa sig om skicket.
I auktionskatalogen beskriver vi i möjligaste mån varans kondition och skick som en vägledning. Är du fortfarande osäker, kontakta oss för en mer detaljerad beskrivning.
Allra bäst är det förstås att komma till auktionshallen och titta efter själv. Vi har visning av auktionsföremålen torsdag, fredag och lördag innan auktion. Tiderna hittar du under kontakta oss inför auktionen.

Realtidsauktion
Fungerar nästan som en vanlig klubbauktion med den skillnaden att den görs upp online. Precis som vanligt bjuder man över varandra i realtid (nutid), men allt sker online via dator, surfplatta eller smartphone. Förhandsbud via vår auktionssida fram tills auktionsstart kan läggas precis som tidigare.
Auktionsportalen öppnar en halvtimme innan realtidsauktionen börjar så att du kan bekanta dig med systemet. Du loggar in med dina vanliga inloggningsuppgifter kundnr/lösenord längst upp på vår webbplats genom att klicka på ”Auktioner” eller klickar på ”Till Realtidsauktionen” mitt på vår sida och sedan ”Delta i dagens realtidsauktion” som du återfinner under den röda ”LIVE”skylten. Klicka sedan på Godkänn auktionsvillkoren (annars syns inte inloggningen).
Länken blir aktiv ca 30 minuter innan auktionsstart.
När auktionen är igång så kommer det upp 5 objekt åt gången. Vid varje objekt finns knappen ”Lägg bud” som du bara kan trycka på om du inte redan är högst budgivare. Du kan alltså inte bjuda emot dig själv. Budet läggs direkt, så var noga med att klicka rätt! Alla bud är bindande och du får direkt veta om ditt bud är mottaget. 
Budgivningen pågår i 40 sekunder, men tiden förlängs vid ett nytt bud med 20 sekunder så att alla parter hinner lägga bud. Systemet visar löpande vad nästa budnivå är. Vid två lika bud äger det bud som registrerats först företräde. Kontrollera alltid att det vinnande budet är lagt av just dig. Så länge som du är ledande kan du inte lägga nya bud.
Fem nya objekt kommer inte fram förrän samtliga föregående fem är sålda. 
Observera att du måste logga in på Realtidsauktionen, inte vara kvar på förhandsbudgivningssidorna.

Avhämtning
Efter auktionen får den som har lämnat högst bud och vunnit auktionen ett mail med avräkning och betalningsinformation.
Varorna ska avhämtas och betalas inom 6 dagar. Om ni får förhinder kontakta oss så snart som möjligt. Vid utebliven kontakt, betalning eller avhämtning står varorna oförsäkrade och en försenings- lageravgift på 50 kr per objekt och dag utgår. Roslagens Auktionsverk har också rätt att häva köpet. Har du beställt frakt och din vara och fraktkostnaden är betald inom sista betalnings- och avhämtningsdatum utgår ingen försenings- eller lageravgift innan leverans sker.
Objekt som inte avhämtats inom 2 månader ger Roslagens Auktionsverk AB rätt att sälja dessa i enlighet med reglerna i lagen om näringsidkarens rätt att sälja ej avhämtade föremål. Om betalning er erhållits trots påminnelser kommer ditt konto av stängas av och objekten kommer att säljas igen på kommande auktion.
Om du inte har möjlighet att hämta ett föremål kan vi skicka mindre objekt med PostNord, Schenker eller bussgods mot fraktkostnad + 50:- för hanteringskostnad/packmaterial.
Kostnaden för frakt betalas till vårt konto innan varorna skickas.
Större poster eller möbler kan vi om du bor inom närområdet Norrtälje-Stockholm leverera mot avgift eller så kan ni kontakta Transportfirma för avhämtning.

Ångerrätt
Ångerrätten gäller vid onlineauktioner enligt lagen om distansförsäljning. Ångerrätten skall hävdas skriftligen inom 14 dagar efter avhämtat auktionsgods eller vid ombuds besittning. Utebliven betalning gäller ej som hävdande av ångerrätt. Föremålet ska återlämnas i samma skick som vid leveransen. Köparen står själv för returtransport. Köparen har dock inte ångerrätt om köparen är registrerad som näringsidkare. Ångerrätten gäller ej för föremål av guld, platina och silver eftersom marknadsvärdet över tid kan skifta. Ångerrätten innefattar inte heller försäljningar av partigods såsom myntsamlingar, frimärksalbum och serietidningar. Vid misstankar om missbruk av ångerrätten har Auktionsverket rätt att stänga av köparen.