Sälja på auktion

Inlämning
För tillfället har vi endast öppet för inlämning efter överenskommelse. Vill du sälja enstaka föremål kan du höra av dig till oss per telefon eller mail. Det går bra att maila eller mms:a bilder också.
Värdet på föremålet (eller flera i samma utrop) bör vara runt 500:-
Vid större försäljningar, möbler, delar av hem etc. kan du ringa eller maila oss för tidsbokning så kan vi värdera föremålen på plats i hemmet.
Värderingen är kostnadsfri och utan förpliktelser.

Sälja på auktion
Vi är anslutna till auctionet och föremålen publiceras löpande dagligen på auktionsportalen auctionet.com.

Vår provision är 15% inkl. moms samt 50:- inkl moms i hanteringsavgift per utrop.
Om ditt föremål inte blir sålt betalar du ingenting.

Alla föremål publiceras på auctionet.com i ca 10 dagar, tre omgångar.
Om föremålet inte hämtas tillbaka efter första försäljningsomgången kan vi prova ytterligare en omgång med sänkt bevakningspris eller om du önskar hämta tillbaka föremålet. De objekt som förblir osålda och inte hämtas tillbaka skänkes till välgörenhet.

Utbetalning
Efter auktionen får du en specifikation på vad som är sålt och utbetalningen sker ca 30 dgr efter avslutad auktion när vi erhållit betalning av köparen. Ångerrätten gäller vid onlineauktioner så köparen har 14 dgr på sig att ångra köpet efter det att varan har hämtats/mottagits så innan den tiden har gått ut sker ingen utbetalning till säljaren.
Nettobeloppet efter provision och hanteringsavgift sätts in på ditt konto och en försäljningsredovisning skickas per mail.

Våra försäljningsvillkor kan du läsa här: FÖRSÄLJNINGSVILLKOR ROSLAGENS AUKTIONSVERK AB